Tillbaka

Politiker försökte stoppa bok med hbtq-tema

2019-09-09
av TT/Litteratur
Foto: Leo Correa/AP/TT

Marcelo Crivella, borgmästare i Rio de Janeiro i Braslien, försökte stoppa Marvels seriebok Avengers: The children's crusade från att säljas på stadens bokmässa, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I serien kysser de två manliga superhjältarna Wiccan och Hulkling varandra.

"Böcker som denna bör ha ett svart omslag, vara inplastad och ha en varningstext om innehållet", skriver Marcelo Crivella på Twitter.

Den högerkonservative borgmästaren fick dock inte sin vilja igenom, en lokal domare slog fast att ett försäljningsförbud bryter mot lagen.

Arrangörerna på bokmässan i Rio de Janeiro, som är Brasiliens största litterära evenemang, berättar för AFP att serieboken nu har sålt slut.

Marcelo Crivella är tidigare biskop och medlem i det kristna samfundet Igreja Universal do Reino de Deus (i Sverige kallat Universella kyrkan UCKG), som har tolv miljoner medlemmar världen över – varav åtta miljoner i Brasilien.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.