Tillbaka

Så kommenterar Egmont sin nya position i Storytel

2021-07-05
av Kalle Laxgård
Steffen Kragh. Bilden är beskuren.
Foto: Trygve Indrelid

Storaffären med Cappelen Damm gör Egmont till hälftenägare i norska Storytel. 

För SvB kommenterar Egmonts koncernchef Steffen Kragh nu sin syn på framtiden i ljudbokstjänsten. 

Sedan Storytels lansering i Norge 2014 har tjänsten ägts till hälften av svenska Storytel AB och hälften av landets största förlag Cappelen Damm. Cappelen Damm har i sin tur ägts hälften var av svenska Bonnier Books och danska Egmont.

När Egmont i förra veckan köpte ut Bonnier Books ur Cappelen Damm blev den danska mediekoncernen också ägare till halva Storytel Norge (Storytel AS).

Likt i Sverige har ljudböckerna haft en stark utveckling i Norge, där Storytel är marknadsledare. I ett mejl till SvB kommenterar koncernchefen Steffen Kragh nu Egmonts nya position:

– Egmont står helt bakom Cappelen Damms digitala strategi och digitala boktjänster. Samarbetet med Storytel etablerades redan 2014, resultaten har varit imponerande och Storytel AS är Norges överlägset största boktjänst med mer än 150 000 abonnenter. Ingen har ett större och bättre utbud av ljudböcker. Både som koncernchef för Egmont och som styrelseordförande i Cappelen Damm kan jag säga att det finns ett bra och dynamiskt samarbete mellan Cappelen Damm och Storytel, som vi ser fram emot att fortsätta.

Storytel AS vd, Håkon Havik, kommenterade den nya ägarbilden i företaget i förra veckan.

– Från mitt håll har jag inte så mycket att säga mer än att det blir business as usual, sade han till SvB.

I övrigt ville han inte kommentera affären. Det ville inte heller svenska Storytel.

– Vi kommenterar aldrig andra företags affärer, sade kommunikationschef Dan Panas.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.