Tillbaka

Så reagerar branschen på #metoo

2017-11-21
av SvB
Eva Gedin.
Foto: Sara Mac Key

Medan rapporter om sexuella trakasserier strömmar in från olika branscher – så har det varit tyst från bokbranschen. De stora aktörerna i branschen har dokument och riktlinjer för hur man ska hantera eventuella övergrepp. Och den 6 december ska även Förläggareföreningen diskutera förlagens policyarbete.

Förläggareföreningens ordförande Eva Gedin driver på i frågan om hur branschen kan motverka sexuella trakasserier: 
– De stora förlagen har i regel dokument och riktlinjer för hur man hanterar de här frågorna. Tanken är att diskutera om vi i föreningen kan hitta former för hur vi stöttar förlagen i det arbetet, säger hon till Svensk Bokhandel.
Eva Gedin kommer även att kontakta Bokhandlareföreningens ordförande Mats Ahlström om ett eventuellt samarbete.
– Det är bra om alla delar av branschen involveras, som i Booksellers enkät, säger Eva Gedin.
Vad kan föreningen göra?
– Jag vill helst inte förekomma diskussionen om konkreta förslag.

För att följa upp frågan vill SvB gärna komma i kontakt med personer som har upplevt sexuella trakasserier eller diskriminering på arbetsplatsen. Mejla oss: metoo@svb.se Du är anonym.

Svensk Bokhandel har även varit i kontakt med Norstedts Förlagsgrupp, Adlibris, Pocketshop, Bonnierförlagen, Natur & Kultur och Akademibokhandeln/Bokus i frågan om handlingsplan och hur aktörerna tänker kring tystnaden i branschen. Samtliga nämnda företag uppger att de har en policy eller har infört olika verktyg för att motverka sexuella trakasserier för att fånga upp fall av diskriminering.

Men som Per Almgren, vd på Natur & Kultur uttrycker det:
– Jag, ledningen och HR–avdelningen har inte fått några reaktioner. Men är det något den här rörelsen har lärt oss är det att man ska vara full av ödmjukhet inför att det inte är ett kvitto på att saker inte förkommer.

SvB har i sin undersökning fått svar på att övergrepp har begåtts tidigare – samtliga fall inrapporterade innan Metoo-rörelsen.
– Vi har haft frågan uppe i medarbetarundersökningar. Senast 2014, då ett par personer anonymt svarade att de upplevt detta, berättar Olle Lidbom kommunikationschef på Norstedts och Rabén och Sjögren. 
Han fortsätter:
– När vi sedan uppmanade dessa att prata med närmaste chef eller HR-ansvarig fick vi inget gehör och kunde inte gå vidare.

Även Akademibokhandelns vd Marie Hamrefors uppger att ”olämpligt beteende” har förekommit ett par gånger de senaste åren. Men av hänsyn till de inblandade kan hon inte avslöja vilka åtgärder som vidtagits.

Adlibris vd Johan Kleberg säger att det vid ”några tillfällen de senaste åren” har förekommit sexuella trakasserier på företagets lager i Morgongåva.
– Vi har åtgärdat det utifrån den policy vi har. I vissa fall har personal slutat, som i fallen med sexuella trakasserier, och i andra fall av diskriminering har de inte gjort det.

Pocketshops HR-chef Sara Larsson menar att företaget inte har tagit emot några anmälningar.  
– Jag är stolt över att jobba med HR på Pocketshop, ett företag med kloka och ansvarsfulla medarbetare som behandlar varandra jämlikt och med respekt. Vi har dock, förstås, ändå diskuterat kampanjen inom företaget, säger hon.

Enligt Bonnierförlagens vd Håkan Rudels har förlagsgruppen inte fått in några anmälningar om trakasserier i spåren av Metoo, men att företaget följer frågan i årliga anonyma medarbetarundersökningar. Han säger att företaget för 3–4 år sedan drog i gång ett tvåårigt värdegrundsarbete för att skapa ”en modern arbetsplats med sunda värderingar”.
– I en verksamhet som vår är det här frågor man följer hela tiden, säger Håkan Rudels.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.