Tillbaka

Så ska N&K få ut författare på vita duken

2019-03-19
av Emma Olsson
Richard Herold, förlagschef Natur&Kultur
Foto: Ylva Sundgren

Partners in Stories, Pis, har skrivit ett avtal med agenturen Albatros, som ska representera Pis författare i försäljning av film och tv-rättigheter.
 

Partners in Stories, som sedan januari i år är ingår i samma bolag som Koja agentur, representerar författare från Natur & Kultur, Piratförlaget och Weyler.

I stallet finns bland annat författare som Jonas Jonasson, Sami Said, Isabel Ståhl, Johan Ripås och Lena Sundström.
– Med det här strategiska samarbetet kommer fler av våra författare se sina böcker bli filmer och tv-serier, säger Richard Herold, förlagschef för Natur & Kultur, som fungerat som tillförordnad vd sedan Henrik Lindvall lämnade Pis för att arbeta för Storytel i maj 2018. 

Koja agency ägs av Natur&Kultur och representerar sedan 2016 fristående barn- och ungdomsförfattare och -illustratörer, samt förläggare.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.