Tillbaka

Samisk seriekonst på festival

2021-04-19
av TT/ Litteratur
Britta Marakatt-Labba medverkar på årets Stockholms internationella seriefestival i slutet av maj.
Foto: Maja Suslin/TT

Belgaren Olivier Schrauwe och ivoriansk-franska Marguerite Abouet är hedersgästaer på Stockholms Internationella Seriefestival den 29–30 maj. Liksom i fjol blir även årets festival digital, och rymmer bland annat samisk seriekonst. Även själva pandemin är ett tema.

"Serietecknare har, precis som de flesta andra kulturarbetare, drabbats märkbart av pandemin. Men många har lyckats med att väva in krisen i sitt eget skapande. Det kommer vi definitivt att prata om på årets festival", säger Ola Hellsten, festivalarrangör och konstnärlig ledare för Serieteket på Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.
Bland övriga gäster under de strömmade festivaldagarna finns Anneli Furmark, Joakim Pirinen, Erik Svetoft, Emelie Östergren, Maria Fröhlich, Elin Lucassi, Mats Jonsson, Åsa Schagerström samt textilkonstnären Britta Marakatt-Labba.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.