Tillbaka

Sarenbrant mest lyssnad i sommar

2022-08-17
av Kalle Laxgård
Sofie Sarenbrant.
Sofie Sarenbrant.
Foto: Thron Ullberg

Vad har svenskarna lyssnat på i sommar? Svaret är Själsfränden. Tionde deckaren i Sofie Sarenbrants Emma Sköld-serie är den mest lyssnade boken i strömningstjänsterna.

Själsfränden placerar sig överst när såväl Storytel, Bookbeat som Nextory sammanfattar sommarens lyssning.

– Att få starta jobbhösten och planeringen av nästa Emma Sköld med en sådan nyhet är guld värt för mig. Jag blir så peppad att komma i gång med uppföljaren, säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande.

Deckarstjärnan har även varit den mest lyssnade författaren totalt sett hos Bookbeat under sommarmånaderna, uppger vd Niclas Sandin för SvB.

Den näst mest lyssnade boken på både Storytel och Nestory i sommar var Mari Jungstedts Andra sidan månen. Liksom Själsfränden är Jungstedts spänningsroman uppläst av Katarina Ewerlöf.

Topplistorna för ljudböcker domineras i allmänhet av svenska författare och så även denna gång. Av de tio mest lyssnade på Storytel är Lucinda Riley ensam utländsk författare att slå sig in på listan.

Sett till vad barnen lyssnat på i sommar toppar Handbok för superhjältar 7 (Agnes och Elias Våhlund) hos Storytel, följt av Bamse och glömskan ö (Jimmy Wallin) samt Sune – Tågsemestern (Anders Jacobsson och Sören Olsson). På Nextory lägger sig Bamse överst med Petrus Dahlins Vattenlandet och J.K. Rowlings Harry Potter och De vises sten som tvåa respektive trea.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.