Tillbaka

Slutar hos Stordalen

2019-03-01
av Lars Schmidt
Sarah Natasha Melbye slutar efter på Strawberry
Foto: Foto: Nordiska Mediedagarna

Efter mindre än ett år på posten slutar Sarah Natasha Melbye som förlagschef på Petter Stordalens Strawberry.

I april 2018 lämnade Sarah Natasha Melbye Juritzen förlag för att ta över som chef för de bägge Stordalen-förlagen Pilar och Capitana. När Juritzen i januari i år köptes av Stordalen fortsatte hon som förlagschef för hela förlagsgruppen Strawberry.

Nu slutar hon utan att ha något annat arbete att gå till.

– Det har varit ett lärorikt år med spännande utmaningar men framför allt en fantastisk utgivning. Jag kommer att sakna både författare, personal och ägare nu när jag väljer att fortsatta mitt yrkesliv på ett annat ställe, säger hon till norska Bok 365.

Sarah Natasha Melbye fortsätter som chef på Strawberry tills en efterträdare är utsedd. Enligt Bok 365 avslöjar ingen av parterna några konkreta orsaker till avhoppet, men tidningen konstaterar att det blev en ”uppseendeväckande kort tid som förlagschef” för Sarah Natasha Melbye i Strawberry.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.