Tillbaka

"Snygga" böcker säljs per hyllmeter

2021-04-27
av TT/ Litteratur
På antikvariat kan man köpa böcker för att läsa – och till inredningen.
Foto: Karin Wesslén / TT

Böcker som inredningsdetaljer? Trenden med att hyra in bokkonsulter för att skapa den rätta känslan i hemmet, har blivit en snackis i sociala medier, rapporterar Kulturnytt.

Detta sedan en artikel i Svenska Dagbladet uppmärksammat fenomenet med bokkonsulter, som alltså med hjälp av snygga böcker piffar till sina kunders hem.
För bokantikvariaten är det inte ovanligt att kunder vill köpa böcker baserat på deras utseende och inte innehåll. Vissa antikvariat säljer snygga böcker per hyllmeter, vilket kan behövas om kunderna exempelvis har köpt en lägenhet med platsbyggda bokhyllor men "inte är några bokmänniskor".
– Vi moraliserar inte över det, det är ett sätt för oss att slippa slänga böcker, säger Pontus Oldén, inköpsansvarig på Rönnells antikvariat i Stockholm, till Kulturnytt.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.