Tillbaka

Stockholm Literature ställer in 2018

2018-02-08
av Philip Wallin
Har ekonomiska bekymmer.

Litteraturfestivalen har ekonomiska problem och tar därför timeout på obestämd tid.

För fem år sedan startade Stockholm Literature. Den internationella litteraturfestivalen har kunnat genomföras tack vare ett samarbete med Moderna Museet och Dramaten, samt finansiering från bland annat Svenska Akademien, Kulturrådet och Stockholms stad. Även biljettförsäljningen har stått för en del av intäkterna.

I ett pressmeddelande skriver Föreningen Stockholms litteraturfestival, som ligger bakom Stockholm literature, att man strävat efter att vara oberoende från kommersiella intressen. Samtidigt har festivalarrangören förlitat sig på projektledarnas ideella engagemang. Det har visat sig vara en ekvation som inte har gått ihop.

”Projektledarnas osäkra villkor är ett av skälen till att ett större utvärderingsarbete nu är nödvändigt för att se över festivalens ekonomiska förutsättningar”, skriver man i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.