Tillbaka

Stockholms Studentbokhandel stänger

2019-10-09
av Sophie Tanha
Stockholms studentbokhandel stänger
Foto: Foto: Emilia Wall

Efter att bokhandelns grundare och vd för två år sedan dömdes till fängelse har verksamheten drivits av Emilia Wall. När hon nu lämnar företaget stänger butiken dörrarna för gott.

– Det har varit jätteutvecklande för mig, men allting har sitt slut, säger Emilia Wall som skött verksamheten de senaste åren. Fredag 11 oktober är sista dagen bokhandeln håller öppet.

Stockholms studentbokhandel har sedan starten 2009 skilt ut sig från andra bokhandlare genom att inte köpa in begagnad kurslitteratur på kommission. Varje år har de i stället köpt in begagnade kursböcker för runt en miljon kronor för att sälja vidare.

– Ägaren kan själv inte vara delaktig nu, men eftersom det gått bra ekonomiskt är det förvånande att han väljer att sälja ut allting i stället för att hitta någon annan som kan ta över, säger Emilia Wall.

Mannen som grundade bokhandeln dömdes 2017 till flera års fängelse. Butiken på Södermalm ska nu samarbeta med Campusbokhandeln som tar över delar av sortimentet, resten reas ut under veckan.

– Vi ska försöka slänga så lite som möjligt, säger Emilia Wall.  

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.