Tillbaka

Storytel byter börs

2018-06-15
av Emma Olsson
Foto: Sara Mac Key

Under 2018 kommer Storytel att byta handelsplats för sina aktier. Det kan vara ett steg mot finbörsen.

Storytel lämnar Spotlight Stock Market (tidigare Aktietorget) för Nasdaq First North i Stockholm. Det kommer att ske under slutet av året, enligt ett pressmeddelande från företaget.

– Det finns fördelar med First North, det underlättar för våra anställda och gör det lättare för människor utomlands att köpa våra aktier, säger Storytels vd Jonas Tellander till SvB.

Tanken är också att på sikt övergå till rapportering enligt IFRS (International Financial Reporting Standards) som också är nödvändig om Storytel på sikt ska in på den reglerade marknaden Nasdaq Stockholm.

– Jag kan inte säga mer än att styrelsen har bestämt sig för att göra det lättare att köpa aktier från utlandet och att det är en fördel för oss, säger Jonas Tellander.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.