Tillbaka

Storytel inför familjeabonnemang

2018-10-05
av Emma Olsson
Storytel inför familjeabonnemang.
Foto: SvB

Storytel gör som konkurrenterna – och inför familjeabonnemang. Först ut med nya betallösningen är Sverige och Finland.

Nextory har sålt familjeabonnemang sedan augusti 2017, och i juni 2018 införde Bookbeat sin variant.
Nu kommer marknadsledande Storytel med en familjelösning.

– För oss är ett familjeabonnemang mer än en betallösning, böcker och historier blir bara bättre av att delas. Just nu finslipar vi på de sista detaljerna, säger Ingrid Bojner, Storytels chief commercial officer, till SvB.

Prissättning och villkor är inte färdigt ännu. Konkurrenten Nextory tar mellan 199 kronor och 279 kronor i månaden, beroende på antal användare i familjen.
Bookbeat 149 kronor plus 49 kronor per extra familjemedlem.
Svensk Bokhandel har tidigare skrivit om att det länge varit möjligt att lyssna flera personer på ett och samma abonnemang, både hos Storytel och Nextory
– Ett abonnemang hos Storytel är tänkt att användas av en person, det finns ju bara en profil och en bokhylla. Vi har förstått att vissa ändå har kunnat lyssna på två strömmar samtidigt och det är något vi med uppdateringar löpande försökt komma tillrätta med, säger Sandra Olt, PR och Communications Manager.
Storytels tredje kvartalsrapport för 2018 visade också att antalet lyssnare ökat med 100 000 personer sedan motsvarande period året innan.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.