Tillbaka

Tina Frennstedt byter förlag

2021-06-10
av Carina Jönsson
Tina Frennstedt byter förlag.
Foto: Magnus Liam Karlsson

Tre böcker i Cold case-serien blev det för deckarförfattaren Tina Frennstedt på Forum. Nu byter hon förlag till Norstedts, där hon fortsätter att ge ut serien.

Tina Frennstedts böcker har sålt i över 100 000 exemplar, hon har tilldelats Crimetime award för Årets deckardebut 2019 och rättigheterna till hennes böcker har sålts till ett tiotal marknader. Nu lämnar hon sitt förlag Forum och har skrivit en flerboksdeal med Norstedts.
–Kvalitativt befinner sig Tina Frennstedt i toppskiktet av svensk krim idag, trots att hon debuterade för bara några år sedan. Jag är oerhört glad över att Tina vill fortsätta sin väldigt lovande författarbana hos oss på Norstedts. Vi har ett stort fokus på krim och vårt mål är att ha det bästa och starkaste i genren på vår lista, vilket Tinas Cold case-serie är, säger Erika Degard, förläggare på Norstedts i ett pressmeddelande.Tina Frennstedts tredje del i Cold case-serien, Skärseld, ges ut i början på juli. Den kommer ut på Forum.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.