Tillbaka

Tina Rabén tilldelas Bokbranschens Redaktörspris

2019-05-16
av Kristian Lönner
Foto: Privat

Noggrannhet, språkkänsla och lyhördhet lyfts fram i juryns motivering till varför Tina Rabén får Bokbranschens Redaktörspris 2019.

Tina Rabén började som redaktör på Bonniers i mitten på 90-talet och arbetar sedan 2002 som frilansande redaktör. Hon har på senare år bland annat varit redaktör för Elena Ferrante och Karolina Ramqvist.

– Hennes arbete utmärks av extremt god språkkänsla och, vilket ofta förbises när redaktörer bedöms, väldigt god förmåga att väcka förtroende och respekt hos de författare och översättare hon arbetar med, säger förläggaren Svante Weyler i pressmeddelandet från Förlagsklubben.

Priset delades ut i samband med onsdagens årsfest för Förlagsklubben. Priset består av ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.