Tillbaka

Tredje kvartalet i linje med prognos för Storytel

2021-10-07
av Kristian Lönner
Foto: Sara Mac Key

Storytel redovisar 1 724 000 betalande abonnenter och streamingintäkter på 583 miljoner kronor för det tredje kvartalet i år.

Det betyder tusen fler abonnenter än prognostiserat och tre miljoner kronor mindre i streamingintäkter. I Norden har Storytel nu 1 024 000 betalande abonnenter, knappt 60 procent av abonnenterna totalt, vilket betyder att omkring 5 procent av den vuxna befolkningen i Norden har ett Storytel-konto. Streamingintäkterna i Norden uppgick till 447 miljoner kronor, 77 procent av de totala intäkterna.

– Trots en mycket stark tillväxt i Norden under första halvåret 2021 har vi sett ett minskat inflöde av nya kunder under september, en trend vi sett även tidigare år och som vi bedömer kan hänföras till säsongsvariationer, säger Jonas Tellander, vd på Storytel, i pressmeddelandet.

Jonas Tellander säger också att företaget sett en stark kundtillströmning utanför Norden, bland annat i Indien.

– Även marknader där vi ökat våra marknadsinvesteringar, som till exempel Polen, har resulterat i en accelererad tillväxt. Det sporrar oss i vår strategi att öka marknadsföringsinvesteringarna på våra redan starka marknader, i enlighet med vad som tidigare kommunicerats och vilket vi kommer fortsätta att göra under fjärde kvartalet, säger Jonas Tellander.

I augusti meddelade Storytel att man sänker prognosen för helåret 2021, något som förklarades med en svag tillväxt av abonnenter i Sydamerika och Spanien. Beskedet fick Storytel-aktien att backa. Därefter har aktien återhämtat sig för att sedan återigen tappa i värde. Storytel B handlas just nu för 185 kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.