Tillbaka

Två slutar på Bokmässan

2019-03-18
av Emma Olsson
Oskar Ekström
Foto: Cato Lein

Bokmässan i Göteborg söker två nya redaktörer – eftersom de två medarbetarna Johan Kollén och Anneli Jonasson slutar.

Ett halvår innan det är dags för Bokmässan 2019, söker företaget nya medarbetare. Men programchefen Oskar Ekström är inte orolig.
– Båda de här personerna kommer att vara kvar som konsulter och arbeta med programmet fram till Bokmässan, så det påverkar inte årets mässa, säger han.

Vart medarbetarna ska istället, vill han inte spekulera i. 
Johan Kollén vill inte heller berätta.

– Jag kan inte berätta så mycket i nuläget, men jag kände efter tretton år att det var dags att hitta på något annat i livet, säger Johan Kollén.

SvB har försökt nå Anneli Jonasson.

Även Crimetime rullar på enligt tidtabell, trots att det blev ett sent avhopp i och med att Karin Linge Nordh slutade efter att ha fått en tjänst på Strawberry Publishing.
Bonnierförlagens representant blir som tidigare rapporterat Åsa Lindström, reprintansvarig och förläggare på Albert Bonniers förlag.
Flera nya medarbetare har tillkommit under förra året, bland annat mässansvariga Frida Edman och Oskar Ekström.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.