Tillbaka

Ulvaeus byter Max Ström mot Mondial

2018-08-10
av Emma Olsson
Emma Ulvaeus lämnar Max Ström efter en kort period.
Foto: Max Brouwers

Emma Ulvaeus lämnar jobbet som försäljningsansvarig på Max Ström, efter tre månader. I stället går hon till Mondial.

Förlaget Mondial grundades av Olle Grundin och Simon Brouwers 2017.

– Det är Olle och Simon som lagt grunden det första året. Vi har stora planer på att växa men det är lite hemligt än så länge, säger Emma Ulvaeus.
Innan Max Ström arbetade hon i tio år på Fri tanke, och intresset för populärvetenskap är stort.

– Jag tycker att det är underbart när man kan öppna en bok och lära sig något man inte visste innan. Det finns ett folkbildningsideal där som jag vurmar lite extra för, säger hon.

Hon kommer att arbeta sida vid sida med de två grundarna, med allt från att leta författare till försäljning.

– Jag har ganska mycket erfarenhet både från produktion och marknadssidan, så jag hoppas kunna bidra på flera olika sätt. Också med eventverksamhet, det hoppas jag att Mondial ska ha nytta av, säger Emma Ulvaeus.

Det blev en kort sejour på Max Ström?

– Max Ström är ett fantastiskt förlag och Jeppe Wikström är en inspirerande person, och förläggare. Jag har lärt mig jättemycket av att vara där även om det blev kortare än jag tänkt. Men när den här chansen dök upp kände jag bara att jag inte kunde säga nej.

Hur är arbetsmiljön på Max Ström?

– Jättebra skulle jag säga. Jag upplevde det som en arbetsplats där alla var öppna och kompetenta och trevliga. Jag skulle vilja säga att det är ett utmärkt arbetsklimat.

När det gäller framtiden vill Emma Ulvaeus helst inte prata drömförfattare.

– Vågar man det? Det finns så många. Men Yuval Harari (författare till Sapiens och Homo Deus) är en fantastisk populärvetenskaplig författare, säger hon.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.