Tillbaka

UTLAND: Glasnyckeln till islänning – igen

2003-06-19
av SvB
Vid en prisceremoni på Folkebiblioteket i Trondheim nyligen utdelades Glasnyckeln, priset för årets bästa nordiska kriminalroman, till islänningen Arnaldur Indridason för andra året i rad...
Vid en prisceremoni på Folkebiblioteket i Trondheim nyligen utdelades Glasnyckeln, priset för årets bästa nordiska kriminalroman, till islänningen Arnaldur Indridason för andra året i rad. Han får den för boken Grafarthögn (Kvinna i grönt, Prisma 2004) som är den fjärde romanen om Reykjavikkriminalarna Erlendur, Sigurdur Óli och Elínborg. Förra året fick han samma pris för boken Myrin (Glasbruket, Prisma). Övriga böcker som tävlade om Glasnyckeln var från Danmark Paranoia av Gretelise Holm, från Finland Dödsspiralen av Leena Letholainen, från Norge Som i et speil av Gunnar Staalesen och från Sverige Mellan sommarens längtan och vinterns köld av Leif G W Persson. Arnaldur Indridason är den förste som vunnit Skandinaviska Kriminalsällskapets Glasnyckel två gånger. (Källa: Deckarspalten/Sydsvenska Dagbladet)

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.