Tillbaka

Välkomnar Zlatan-film

2017-12-01
av Kalle Laxgård
Abbe Bonnier.
Foto: Sara Mac Key

Dundersuccén Jag är Zlatan blir film. Bokens förläggare gläds över projektet.

– Det har hängt i luften ända sedan boken kom ut så det är härligt att det äntligen blir av, säger Abbe Bonnier.

I en intervju med Aftonbladet avslöjar David Lagercrantz att en film baserad på 2011 års bästsäljare Jag är Zlatan är under produktion. Författaren och Jakob Beckman jobbar just på manuset till filmen, som produceras av bolaget B-Reel Films. Även Zlatan Ibrahimovic själv uppges vara involverad i projektet.

– Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger David Lagercrantz till Aftonbladet.

Sedan Jag är Zlatan gavs ut har den sålt omkring en miljon exemplar bara i Sverige. Det säger bokens förläggare Abbe Bonnier, litterär chef på Albert Bonnier förlag.

Han är själv entusiastisk till det nya filmprojektet.

– Det är en utmärkt idé. Det har hängt i luften ända sedan boken kom ut så det är härligt att det äntligen blir av, säger han till SvB.

Enligt honom är förlaget inte inblandat i filmrättigheterna. Uppgörelsen står mellan upphovsrättsinnehavarna och filmbolaget.

Men helt betydelselöst kommer projektet inte att vara för förlaget.

– Det betyder förhoppningsvis att vi ger ut boken i en nyutgåva och kanske med något nyskrivet material. Men det får jag prata med Zlatan och David om, säger Abbe Bonnier. 

Manuset till filmen beräknas vara klart i mars 2018, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.