Tillbaka

Världsboknatten firar tio år med Ishiguro

2021-04-02
av TT/ Litteratur
Foto: Christine Olsson/TT

Världsboknatten firar sitt tioårsjubileum den 23 april, med en strömmad sändning som leds av komikern och författaren Sandi Toksvig. Hon får besök av bland andra Nobelpristagaren i litteratur, Kazuo Isihiguro, skriver Sky News.

Strömningen sker i samarbete med The British Library, och årets tema är "Böcker som får dig att le", med anledning av det senaste årets kris.
I år är det kampanjens tioårsjubileum och det känns viktigare än någonsin att fira läsandets kraft att inspirera, underhålla och utmana. Vi kan alla behöva komma undan verkligheten lite och därför är årets tema så perfekt, säger Toksvig.
I år har välgörenhetsorganisationen bakom initiativet, The Reading Agency, gjort en novellsamling med författare som Mark Watson, Jenny Eclair, Richard Madeley och Helen Lederer. 3 000 exemplar av boken ska delas ut och den kan också laddas hem gratis på Världsboknatten.
Kampanjen Världsboknatten startade i Storbritannien och hålls samma dag som Världsbokdagen, som instiftades av Unesco, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.