Tillbaka

Växer med nytt förlagsköp

2019-01-08
av Lars Schmidt

Petter Stordalens förlagsgrupp Strawberry stärker sin position i norska förlagsbranschen och köper Juritzen förlag.

Juritzen förlag ger ut författare som Cecilia Samartin och Ari Behn, som förra året tecknade ett sju-boksavtal med förlaget. Juritzens grundare Arve Juritzen slutar på förlaget inom kort.

– Jag är främst en grundare och inte en administratör. Därför gläder jag mig åt att kunna nollställa mig igen och kunna tänka nytt och annorlunda, säger Arve Juritzen till Bok 365.

Med det nya förvärvet ingår totalt fem förlag i Strawberry Publishing: Juritzen, som byter namn till Pioner, spänningsförlaget Capitana, fackboksförlaget Pilar, det skönlitterära Armada och barnboksimprintet Canoa.

– Arve Juritzen har varit en utmanare i förlagsbranschen och hade i många år stor framgång med sina okonventionella metoder. Vi tycker det är spännande att ta över stafettpinnen från honom, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.