Tillbaka

”Vi har halkat efter lite”

2018-11-09
av Kalle Laxgård
Tunga leveranser. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Sara Mac Key

Omställningar i Adlibris lager har gjort att många kunder drabbats av längre leveranstider.

Under året har Adlibris arbetat med att förbättra logistiken i sitt lager i Morgongåva.

– Vi har trimmat in en ny layout på anläggningen och gjort lite systemförändringar som inte föll väl ut på en gång. Så vi har halkat efter lite, säger Adlibris vd Johan Kleberg.

Under torsdagen lade företaget ut en post på sin Facebooksida med texten: ”Var är mitt paket?” I inlägget förklarade Adlibris att leveranstiderna är längre än vanligt – på grund av lageromställningarna och ett högt försäljningstryck. ”Vi har stärkt upp med extra personal och förlängt vårt leveranslöfte på sajten, med stor tilltro till att de snabba leveranserna snart ska vara tillbaka”, skriver Adlibris.

Nu ska problemen vara lösta, säger Johan Kleberg.

– Vi har ägnat oss åt att rätta till det och nu ser det bra ut. Nu ska vi bara jobba i kapp en liten backlog, sedan ser vi med stor tillförsikt fram emot julen.

Hur stora volymer handlar backlogen om?

– Några dagars arbete. Eftersom vi nu bemannar upp inför högsäsong går det ganska snabbt att jobba i kapp.

Hur många kunder är drabbade?

– Det vågar jag inte gissa. Men egentligen kan man säga att alla kunder är drabbade eftersom vi har också längre leveranslöfte nu än vi brukar, på grund av systemförändringarna och högtrycket.

Enligt Johan Kleberg har förseningarna handlat om ”några dagar” på bokleveranser. Leveranslöftet är nu 1–3 dagar istället för samma dag, eller dagen därpå.

– Det är längre än vi egentligen vill såklart, säger han.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.