Tillbaka

Vill införa optionsprogram

2019-04-15
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Storytels styrelse förslår att årsstämman ska besluta om att införa ett optionsprogram för personalen. Sammanlagt beräknas det omfatta upp till 400 personer.

Förslaget att införa programmet offentliggjordes i styrelsens kallelse till stämman, som ska hållas den 15 maj.

Syftet, skriver bolaget, är att erbjuda anställda och ”nyckelkonsulter” inom streaming-delen av koncernen möjligheter att investera i Storytels B-aktie.

Enligt styrelsen kan detta ”förväntas leda till ett ökat engagemang för Bolagets verksamhet och resultatutveckling samt höja motivationen och samhörighetskänslan med Bolaget. Vidare förväntas det öka möjligheten att rekrytera och behålla kompetent personal.”

De anställda inom dotterbolagen, exempelvis Norstedts, har i dag ”en annan ersättningsstruktur”, skriver Storytel.

Sammanlagt kommer högst 400 personer omfattas av personaloptionsprogrammet, som kallas 2019/2022 och består av högst 550 000 optioner. Som säkerhet för programmet föreslår styrelsen en riktad emission av ”högst 687 500 teckningsoptioner samt godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner”.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.