Tillbaka

Översättarcentrum söker tidskriftsredaktör

Med andra ord är Sveriges enda tidskrift om litterär översättning – ett forum för litterär och språklig reflektion ur ett översättarperspektiv. Förutom att vara Översättarcentrums medlemstidskrift, är Med andra ord även en tidskrift som riktar sig till en allmänt litteraturintresserad publik. Med andra ord drivs av en övertygelse om ämnets allmängiltighet: utan litterär översättning från ett annat språk till svenska – ingen svensk litteratur. En ambition är att vara en kvalitativ plantskola för nya litterära översättare, en plattform där de har en chans att vässa sina teoretiska verktyg, reflektera över konstformen och driva den vidare. I varje nummer finns essäer, intervjuer, kritik och mindre notiser om skön- och facklitterär prosa, lyrik och essä. Med andra ord utkommer med fyra nummer per år. Tidskriften fick 2013 priset Årets kulturtidskrift.

Översättarcentrum söker nu en redaktör för tidskriften på 50 %.

Vi letar efter dig med ett levande intresse för litteratur och språk. Som redaktör för Med andra ord är du ansvarig för hela processen i tidskriftsproduktionen, från manusbeställning till tryck. Du skall vara engagerad och noggrann, ha branschvana, journalistisk blick samt erfarenhet av och intresse för skönlitterär översättning. Du har ett brett nätverk inom litteraturbranschen, vana av redaktionellt arbete och erfarenhet av att jobba med redigering och sättning i Adobe InDesign. Du tar egna initiativ, vill vara med att förvalta och utveckla Med andra ord, bredda vår läsekrets och vara tidskriftens ansikte utåt.

Arbetsuppgifter:

- beställning av artiklar och redaktionellt textarbete

- redigering och sättning av tidskriften i InDesign

- kontakt med tidskriftens redaktionsråd

- kontakt med tryckeri/distributör av tidskriften

- administration, budget och ekonomisk uppföljning av tidskriften

- ansvar för ansökan och redovisning av tidskriftsstöd

- marknadsföring av tidskriften i samarbete med vår kommunikatör

- medverkan i mässor, festivaler och andra evenemang

Tjänsten är tillsvidare med tillträde 1 september 2022. Översättarcentrum tillämpar provanställning.

Skicka din ansökan inklusive CV till verksamhetsledare Daniel Gustafsson på: daniel@oversattarcentrum.se. Telefon: 0760-33 84 50.

Översättarcentrum (ÖC) är en medlemsorganisation för litterära översättare, med i dagsläget drygt 400 medlemmar. Vi förmedlar uppdrag till våra medlemmar, anordnar seminarier, utbildningar och andra arrangemang kring översättning samt informerar om översättaryrket. Vi är fyra halvtidsanställda och har vårt kansli på Södermannagatan på Södermalm i Stockholm.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Daniel Gustafsson

Kontaktuppgifter:

daniel@oversattarcentrum.se eller telefon 0760-33 84 50

Publicerad den:

2022-05-10

Sista ansökningsdag:

2022-05-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.