Tillbaka

Redaktions- & produktionsansvarig

Strawberry Publishing Sverige växer och söker en redaktions- och produktionsansvarig
Är du en ansvarstagande, strukturerad och driven mångsysslare som trivs med att vara spindeln i nätet? Gillar du att vara en del av ett växande bolag där du får möjlighet att utveckla din egen roll, utmana hur vi gör saker och ifrågasätta gamla sanningar?
Vi vill att du med din långa erfarenhet och breda kunskap från förlagsbranschen tar ansvaret för att tillsammans med oss bygga en modern och flexibel redaktion.

Om tjänsten
I rollen som redaktions- och produktionsansvarig kommer du få möjlighet att vara med och skapa effektiva strukturer för det redaktionella arbetet i ett nystartat bokförlag. Tjänsten innebär att definiera och implementera våra redaktionella processer och rutiner, samt utveckla och testa nya idéer för hur vi jobbar så att vi gemensamt skapar långsiktigt värde i våra projekt.

Arbetsuppgifter
Som ansvarig för vår redaktion kommer du hålla ihop våra bokproduktioner samt vara delaktig i våra utgivnings- och lanseringsstrategier. Du är den som säkerställer att vi som team är effektiva och professionella i vår vardag. Du kommer även att vara kontaktperson och kravställare gentemot externa partners.

Du kommer till exempel att:

● Utveckla och implementera effektiva, moderna processer för vår operativa verksamhet som stöttar expansion och affär samt säkerställer kvalitet och fokus i våra projekt.

● Etablera långsiktiga relationer med samarbetspartners, kunder och andra interna och externa aktörer som är avgörande och relevanta för den fortsatta framgången.

● Ansvara för upphandling av tryck samt digitalisering av våra bokprojekt.

● Säkerställa att vi har en modern och flexibel infrastruktur för våra produktioner genom att utvärdera nya samarbeten och system.

● Ansvara för all administration, t ex avtal med författare, översättare, formgivare, fotografer etc.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av att jobba med bokproduktion - från ax till limpa - gärna från flera områden inom ett bokförlag, men som också är intresserad av teknik, digitala verktyg och moderna arbetssätt som skapar nya möjligheter för vår verksamhet. Du ska tycka att det är kul att jobba i team i en dynamisk och transparent organisation. Du behöver ha en god förståelse för helheten och kunna driva många projekt parallellt, och din motivation ligger i att förbättra och förenkla vardagen för dig och dina kollegor. Du gillar att knyta ihop många trådar för att nå bra resultat och tycker att det är spännande att bygga nytt i en föränderlig miljö. För dig är det intressant att försöka förstå hur interaktionen mellan berättelser, människor och teknik kan skapa en hållbar affär.

Vi söker dig som
● har varit en operativ del av ett bokförlags kärnprocess och är van att ta dig an stora projekt.

● har en strategisk och analytisk höjd samtidigt som du har känsla för detaljer och tycker om att vara hands-on i det dagliga arbetet.

● vill vara delaktig i helheten och kan se det övergripande perspektivet

● har förmåga att jobba dynamiskt och kunna anpassa arbetssätt, struktur och processer efter organisationens och affärens behov.

● har modet att driva förändring, fatta beslut i din vardag samt skapa tydlighet inom dina ansvarsområden för organisationen.

● har förståelse för hur tekniken kan bidra till att förbättra verksamhetens arbete

● är ansvarstagande, engagerad och gillar att driva utvecklingsprojekt.

● vill vara en del av att skapa en tillväxtorganisation genom att bygga en transparent, inkluderande, modig och möjlighetsorienterad organisationskultur där alla tillåts ta ansvar, växa och tillsammans fortsätta utveckla affären till nästa nivå.

● är en prestigelös och jordnära person med ett starkt ”vi-tänk”.

● är en naturlig, ödmjuk, trygg och stabil kollega med en förmåga att kunna inkludera, engagera och skapa god laganda.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2 augusti
Sök tjänsten genom att mejla din ansökan till Rebecka Leffler: rebecka@strawberrypublishing.se

Vilka är vi?
Strawberry Publishing är en förlagsgrupp ägd av Petter Stordalen, Magnus S. Rønningen och Jonas Forsang. Förlagsgruppen består idag av sex förlag i Norge. Våren 2019 startade gruppen upp sin svenska verksamhet, med målet att bli betydande aktör på marknaden. Idag består det svenska teamet av fyra medarbetare som tillsammans har mer än 75 års erfarenhet av att förlägga, ge ut och sprida starka berättelser. www.strawberrypublishing.se

Sedan 1 juni 2019 ingår även Bazar Förlag i den svenska förlagsgruppen. www.bazarforlag.se

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Rebecka Leffler

Kontaktuppgifter:

rebecka@strawberrypublishing.se

Publicerad den:

2019-07-05

Sista ansökningsdag:

2019-08-02

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.