Tillbaka

Redaktör

Vi söker en redaktör (föräldravikariat).

I arbetsuppgifterna ingår att redigera översatta och svenska manus inom både skönlitteratur och sakprosa, samt anlita och kommunicera med frilansare. Jobbet innebär också en del administrativa uppgifter. Du ska ha erfarenhet av att jobba redaktionellt, kunna skriva säljtexter och bedöma översättningars kvalitet samt vara van att korrekturläsa.

Du som söker måste klara av ett högt arbetstempo, kunna arbeta självständigt och vara en skicklig administratör. God stilistisk förmåga är ett krav, likaså ett intresse för kommersiell litteratur. Vi ser gärna att du har en akademisk examen.

Tjänsten är ett föräldravikariat på tolv månader med start senast 1 februari 2021. Ansökan skickas till redaktionschef Kajsa Willén, kajsa@lindco.se, senast 4 december 2020. Vi intervjuar fortlöpande.

Bokförlaget Lind & Co är ett av Sveriges största oberoende förlag med lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Vi har en bred utgivning med allt från skönlitteratur, militärhistoria, biografier och samhällsreportage till barnböcker. Förlaget har sjutton anställda och hade senaste räkenskapsåret en omsättning på cirka 110 miljoner kronor.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Kajsa Willén

Kontaktuppgifter:

kajsa@lindco.se

Publicerad den:

2020-11-12

Sista ansökningsdag:

2020-12-04

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.