Tillbaka

Redaktör till Polaris

Bokförlaget Polaris växer och utvecklar bland annat sin digitala satsning under namnet North Audio Publishing tillsammans med ägarförlaget Politiken JP i Köpenhamn.

Vi söker nu en redaktör som i första hand ska arbeta med de projekt som ges ut digitalt. Tjänsten innefattar framförallt redigering av manus, men också kontakt med översättare, formgivare, korrekturläsare mfl, alltifrån förhandling av avtal till att hålla ihop projekt och se till att tidsplaner håller. Du är också delaktig i idéarbete och köp av rättigheter.

Vi tror att du som söker arbetet:

– Har en relevant utbildning och god språkkänsla

– Har några års erfarenhet av redaktörsarbete

– Har lätt för att kommunicera på engelska

– Har god initiativförmåga och gillar ett högt tempo

– Är noggrann och strukturerad

Vi tror också att du är en social lagspelare som tycker om att samarbeta med olika typer av människor. Du har koll på bokbranschen, den digitala utvecklingen och gillar kommersiell utgivning med kvalité.

Tjänsten är på heltid med placering hos Polaris på Södermalm i Stockholm. Vårt förlag erbjuder en atmosfär fylld av inspirerande samtal, god stämning och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss att det är roligt på jobbet för vi är övertygade om att det avspeglar sig i ett bra resultat på sista raden.

Urval sker löpande och tillsättningen av tjänsten sker så snart vi hittat dig med rätt personlighet och kompetens. Skicka din ansökan med CV till sofia.brattselius.thunfors@jppol.se

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta:

Sofia Brattselius Thunfors, Förläggare Bokförlaget Polaris eller Jonas Axelsson, VD/Publisher Bokförlaget Polaris

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Sofia Brattselius Thunfors, Förläggare: 070-714 55 24. Jonas Axelsson, VD/Publisher: 070–397 39 38.

Kontaktuppgifter:

Se ovan

Publicerad den:

2021-03-12

Sista ansökningsdag:

2021-04-12

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.