Tillbaka

Royaltycontroller

Royalty- och Rättighetsadministration ansvarar för avtalshantering och royalty för Bonnierförlagens författarrättigheter. Vi administrerar royalty och rättigheter för våra förlagsavtal, övriga författaravtal, licensförsäljning för Foreign Rights samt övrig licensförsäljning.

I rollen som royaltycontroller har du ett övergripande ansvar för att den dagliga löpande royaltyprocessen fungerar för samtliga förlag inom Bonnierförlagen, med fokus på tidplaner, bokföring, avstämning, analys och datakvalitet. I ansvaret ingår även att driva och initiera olika projekt som förbättrar verksamhetens lönsamhet på lång sikt.

I rollen ingår även viss kontrakts- och royaltyadministration för royaltyprocessen för ett eller flera av våra förlag, från upplägg av kontrakt till säkerställande av korrekt redovisad och utbetald royalty.

Avdelningen består av sex medarbetare och chef.

Du som söker ska ha god erfarenhet av redovisning och leverantörsutbetalningar, vana att arbeta i affärssystem och mycket god analytisk förmåga. Vidare vill vi att du har stor egen drivkraft och förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Erfarenhet av arbete med royalty och affärssystemet Schilling samt erfarenhet av förlagsverksamhet är en fördel, men inte ett krav.

Som person är du noggrann, har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar och krav samt har god samarbetsförmåga. Du har ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå.

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 1,5 år och önskad start är under januari 2020.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Michaela Wolrath, chef Royalty & Rättighetsadministration, tel 08-696 80 58 eller på mejl till michaela.wolrath@bonnierforlagen.se.

Facklig representant för Unionen är Lisa Jonasdotter Nilsson, tel 08-696 80 00.

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att hållas löpande. Sista ansökningsdag är den 13 december 2019.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Michaela Wolrath, chef Royalty & Rättighetsadministration

Kontaktuppgifter:

tel 08-696 80 58 eller mejl michaela.wolrath@bonnierforlagen.se

Publicerad den:

2019-12-02

Sista ansökningsdag:

2019-12-13

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.