Tillbaka

20 författare har skrivit avtal med Bookery

2017-10-16
av Sara Djurberg
Malin Persson Giolito
Foto: Anna-Lena Ahlström

Jonas Bonnier, Malin Persson Giolito, Johan Theorin och Emma Hamberg är några av författarna som är klara för att skriva digitala berättelser för Bonnier Bookery. 

Det nystartade digitala förlaget Bonnier Bookery ska ge ut berättelser som anpassats till ”läsarnas och lyssnarnas beteenden i den digitala världen”, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande. Det innebär bland annat att förlaget kommer att ge ut kortromaner och serier som ljud- och e-böcker.

De första böckerna ges ut i början 2018 och totalt under året kommer 25 titlar att ges ut.

Bland författarna som skrivit på finns även Anna Jansson, Marit Danielsson, Anna Fredriksson, Pernilla Glaser, Anders de la Motte, Per Naroskin, Sara Paborn, Viveca och Camilla Sten och Katarina Wennstam.

Några av författarna, till exempel Anna Jansson och Sara Paborn, kommer annars ut på andra förlag. 

– Det enda jag har vetat under en lång tid nu är att jag absolut inte vill skriva om terrorism. Så när Åsa Selling frågade om jag skulle vilja skriva en historia om terrorism, då svarade jag ja direkt, säger författaren Malin Persson Giolito, i pressmeddelandet. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.