Tillbaka

Blir bokbransch-konsult

2018-10-10
av Emma Olsson
Foto: Sara Mac Key

Eva Svedberg, avgående vd för JB-gruppen startar konsultbolag. Hon kommer att erbjuda konsulttjänster till bokhandel och förlag.

Först tänkte hon att hon skulle bli timvikarie i skolan. Men sen fick hon fler och fler frågor från branschen.

– Jag tänkte att det ”kommer att bli informationsunderskott”. Därför startar jag upp en konsultrörelse, för rådgivning kring handeln med böcker. Det kan vara att kunden funderar på att starta bokhandel eller att de vill komma vidare i sin bokhandelsrörelse – eller det kan vara förlag som vill ha hjälp med något slags utredning eller kartläggning. Det är ganska brett, förklarar hon.
Hur ser konkurrensen ut?
– Det är därför jag måste testa detta nu, just nu tycker jag inte riktigt att det finns den typen av perspektiv. Jag har ett annat perspektiv än säljbolagen har. Jag kommer inte att sälja in lokalt i bokhandeln, det finns andra som gör det bättre. Jag känner att det fanns en lucka som var precis för mig, säger hon.
Tjänsten hos JB-gruppen avslutas 22 oktober, men Eva Svedberg har redan fått några kunder, säger hon.

Som SvB tidigare skrivit innebär samgåendet mellan JB och Ugglan att Eva Svedberg inte erbjuds någon tjänst inom organisationen.

– Nu känns det bra. Jag vet vad jag ska göra. Jag ska bara slutföra arbetet här och sen ska jag ställa i ordning en arbetshörna i hemmet, röja ut hammockkuddarna och sätta igång, säger hon.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.