Tillbaka

Debutant såld till 26 länder

2017-09-04
av Kalle Laxgård
Elisabeth Norebäck.
Foto: Viktor Gårdsäter

Elisabeth Norebäcks debutroman kommer ut först till Bokmässan men redan nu har förlag i 26 länder köpt rättigheterna till titeln.

Under årets bokmässa i London i mars var Elisabeth Norebäcks Säg att du är min en av de mest omtalade titlarna. Grand Agency sålde boken till en lång rad länder, en försäljning som kröntes med att GP Putnam’s Sons/Penguin Random House US köpte de engelska världsrättigheterna.

Sedan dess har framgångarna fortsatt.

Säg att du är min är en av det nya förlaget Polaris första titlar och marknadsförs som ”domestic noir”. Trots att titeln inte kommer ut i Sverige förrän till Bokmässan har rättigheterna nu sålts till 26 territorier, rapporterar Bookseller. Enligt tidningen har Säg att du är min även väckt filmvärldens intresse.

– Det är väldigt ovanligt att en svensk debutant säljs till så många länder innan den ges ut på sin hemmamarknad, kommenterar agenten Lena Stjernström försäljningen i Bookseller.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.