Tillbaka

Ger ut ljudböcker av Nobelpristagaren

2017-10-10
av Sara Djurberg
Foto: Omslag från Wahlström & Widstrand

I november släpper Bonnier Audio tre av Kazuo Ishiguros titlar som ljudböcker, bland andra Begravd jätte, inläst av Magnus Roosmann.  

De två andra titlarna som nu produceras är Återstoden av dagen, inläst av Reine Brynolfsson, och Never let me go, inläst av Anna-Maria Käll.  

– Den första, troligen Begravd jätte, kommer att finnas tillgänglig i början av november, de två andra i mitten av november, säger Jesper Monthán, förlagschef på Albert Bonniers förlag.

Förlaget trycker samtidigt upp totalt 110 000 fysiska exemplar av sex titlar av Kazuo Ishiguro. Återstoden av dagen och Begravd jätte ska finnas i lager på torsdag för att kunna nå bokhandeln, åtminstone i Stockholmsområdet, till helgen.

Never let me go och Nocturner kommer runt 20 oktober, medan de äldsta Den otröstade och When we were orphans dröjer ytterligare någon vecka. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.