Tillbaka

Hon blir förläggare på Bonniers

2018-05-07
av Kalle Laxgård
Lina Rydén Reynols.
Foto: Robert Höglund

Lina Rydén Reynols blir ny förläggare på Albert Bonniers förlag. Hon ska bland annat jobba med förlagets utgivning av poesi.

– Min ambition är att Albert Bonniers förlags utgivning ska spegla det dynamiska skeende som poesin befinner sig i, och även vara med och bidra till den utvecklingen på olika sätt. Jag upplever också ett ökande intresse för just poesin, framförallt bland unga. Det vill jag ta tillvara på, skriver Lina Rydén Reynols i ett pressmeddelande.

Hon kommer närmast från en redaktörstjänst på Albert Bonniers förlag, där hon arbetat sedan 2015. Tidigare har hon även arbetat på förlaget Tranan och med Stockholms litteraturmässa.

– Med Lina Rydén Reynols är lyrikutgivningen på Albert Bonniers förlag nu i händerna på en förläggare som har näsan, nätverket och nyfikenheten att ta utgivningen till en helt ny nivå, skriver Daniel Sandström, litterär chef på förlaget, i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.