Tillbaka

"Jag ville ta chansen"

2017-04-19
av Tove Leffler
Erika Dyrander blir ny redaktionschef på Norstedts
Foto: Norstedts

Erika Dyrander lämnar Bonnierägda Wahlström & Widstrand och börjar som redaktionschef på Norstedts. Hon har jobbat inom Bonnierkoncernen sedan 1996.

Erika Dyrander tillträder sin nya tjänst som redaktionschef inom kort. Hon har fram tills nu haft motsvarande tjänst på Wahlström & Widstrand.

– Jag blev tipsad om att annonsen låg ute och tyckte jobbet lät kul – så jag rotade fram ett bedagat cv och sökte tjänsten helt enkelt, svarar Erika Dyrander på mejl.

I slutet av mars kom beskedet att Wahlström & Widstrand förlorar ställningen som eget förlag och blir ett imprint under Albert Bonniers.

Men enligt Erika Dyrander handlade inte beslutet om att hon ville sluta, utan att en sådan här tjänst är ute så sällan och hon "ville ta chansen att söka den".

Vad lockar dig med Norstedts?

 – Jag har aldrig jobbat där, men ofta åkt förbi och undrat hur det är därinne i det ståtliga huset. Det blir också kul att ingå i ett större förlag som har både skönlitteratur och fyrfärgsproduktion, det finns en bredd i utgivningen som känns inspirerande. Jag anar att det finns en del trevliga typer därinne också!

Hur ser du på Storytel som ägare?

– De verkar pigga och framåtlutade.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.