Tillbaka

Startar med thriller-debutant

2017-03-13
av Moa Kärnstrand
Foto: Sara Mac Key

En svensk ”domestic noir”, som redan sålts till USA, blir en av Polaris första utgivningar. I mitt blod kommer ut till Bokmässan i Göteborg och får sällskap av ytterligare en, ännu hemlig, svensk deckardebutant.

I mitt blod handlar om hur ett spädbarn försvinner och om hur modern 20 år senare träffar en ung kvinna som hon blir övertygad om är hennes förlorade barn. Upphovskvinna är debutanten Elisabeth Norebäck.

– Vi känner att det här är ett författarskap vi vill satsa på och inte bara en bra bok och det är viktigt för oss, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris.

Det nystartade förlaget köpte rättigheterna i en tvåboksdeal, efter vad Jonas Axelsson kallar ”en rejäl auktion”. Boken har också snabbt sålts till en lång rad länder av Grand Agency, som representerar Elisabeth Norebäck. I slutet av förra veckan köpte amerikanska GP Putnam´s Sons/Penguin Random House de engelska världsrättigheterna.

– Det är inte vanligt att böcker säljs på det sättet och så tidigt till USA, säger Jonas Axelsson.

Elisabeth Norebäck är själv helt okänd och var på väg att utbilda sig till civilingenjör när hon under sin mammaledighet kläckte historien som den psykologiska thrillern bygger på.

I mitt blod blir en av Polaris första utgivningar, men fler är att vänta i samband med Bokmässan:

– Vi kommer att komma med ytterligare en svensk debutant i spänningsgenren, men det kan jag inte prata så mycket om nu.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.