Tillbaka

Startar nytt imprint för fackböcker

2018-05-14
av Kalle Laxgård
Foto: istock photo

Little A blir namnet på Amazon Publishings nya imprint för non-fiction i Storbritannien.

Utgivningen kommer att ha en bred utgivning inom historia, vetenskap, livsstil och populärkultur, skriver Bookseller.

Amazon Publishing har vuxit varje år sedan förlagsverksamheten lanserades i Storbritannien 2009. I fjol sålde de fyra skönlitterära imprinten – Thomas & Mercer, Lake Union, Montlake Romance och 47 North – fysiska böcker för motsvarande 7,3 miljoner kronor.

Nu välkomnar agenter som Bookseller pratat med beskedet om ett imprint även för fackböcker.

– Vi är glada över att den brittiska delen av Amazon Publishing växer. Författare tillhör hjärtat av vår verksamhet och vi kan göra samma sak med non-fiction som vi har gjort med skönlitteratur, säger Eoin Purcell, chef för Amazon Publishing UK, i ett pressmeddelande. 

Little A finns redan i USA och ger där ut både skönlitteratur och non-fiction. I Storbritannien kommer det dock åtminstone tills vidare att stanna vid fackböcker.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.