Tillbaka

Storytel har öppnat i Ryssland

2017-05-09
av Sara Djurberg
Jonas Tellander, vd Storytel.
Foto: Ylva Sundgren

Prenumerationstjänsten erbjuder 2 000 ryska titlar när den nu har lanserats för de ryska läsarna, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Storytel har avtal med några av de största ryska förlagen, bland andra Hachettes ryska dotterbolag Azbuka-Atticus, Audiokniga, Ardis, Vimbo och AB Publishing. Merparten av utbudet är underhållningslitteratur men även sakprosa erbjuds, enligt företaget. Innan året är slut räknar Storytel med att kunna erbjuda 4 000 ryska titlar.

– Vi siktar på att göra ljudboken riktigt stor i Ryssland. Vi har en bra setup med ett starkt lokalt team på plats som kommer arbeta hårt för att Storytel ska lyckas med det uppdraget, säger vd Jonas Tellander i pressmeddelandet.

Författare och inläsare ska, enligt Storytel, ersättas enligt ”internationell standard”.

Som SvB skrivit tidigare är lanseringen i Ryssland en del av företagets globala expansion. Näst på tur står Indien, Spanien och Förenade Arabemiraten.

Storytel släpper i dag också nyheten att tjänsten nu finns tillgänglig i musiksystemet Sonos app. Det gör att man kan lägga till Storytel i appen precis som med musiktjänster och använda det ljudsystem man har hemma för att lyssna på ljudböcker, enligt Storytel. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.