Tillbaka

Studentlitteratur köper Nypon

2018-05-04
av Emma Olsson
Lena Maria Nordstrand, Nypon, och Linda Norstrand, Vilja.
Lena Maria Nordstrand, Nypon förlag, och Linda Norstrand, Vilja.
Foto: Jonatan Bylars

Nypon förlag och Vilja förlag blir dotterbolag till Studentlitteratur.
– Vi har inte råd att bygga digitala plattformar för en så liten målgrupp som vår ändå är, säger Lena Maria Nordstrand, förlagschef på Nypon förlag.

Nypon Förlag och Vilja förlag står på två ben, förklarar Lena Maria Nordstrand.

Förlagen producerar dels läromedel, dels litteratur för bibliotek och privatpersoner. Gemensamt är att målgruppen behöver lättläst material, som passar barn och vuxna med lässvårigheter, samt nyanlända.
Nypon och Vilja startade 2010, och efterfrågan på digitalt material ökar.

– Vi hade inte kunnat fortsätta utan att vara digitala och och vi har inte råd att bygga digitala plattformar och utveckla appar för en så liten målgrupp som vår ändå är. Men vi var snabba på att skaffa hjälp och stöd när det nu finns större behov än vi har möjlighet att tillgodose, säger Lena Maria Nordstrand.

Enligt henne var det aldrig fråga om att skaffa egen kompetens på området.

– Vi har valt att fortsätta fokusera på innehåll. Verksamheten fortsätter precis som förut, och vi har valt ett förlag som har stor kompetens inom skolan, säger hon.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.