Tillbaka

Tar in 200 miljoner

2017-09-07
av Sara Djurberg
Foto: Sara Mac Key

Storytel har genomfört en nyemission där man tar in 202 miljoner kronor från investerare. Pengarna ska gå till ljudbokstjänstens utlandsexpansion och framtida uppköp.

Ljudbokstjänsten emitterar 3 miljoner B-aktier till priset av 67,5 kronor per aktie, vilket enligt Breakit innebär en rabatt på 2,9 procent jämfört med stängningskursen på onsdagskvällen.

Ett 40-tal svenska och utländska institutioner går in med pengar, bland andra Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur, enligt Storytel.

Pengarna ska användas till Storytels fortsatta expansiva strategi, både genom etablering i nya länder och förvärv av bolag. Ljudbokstjänsten lanserades i Ryssland i våras och planen är att streamingtjänsten även ska gå in i Spanien, Indien och Förenade Arabemiraten före årsskiftet.

Av Storytels pressmeddelande framgår också att delägarna Morten Strunge och Nils Janse samtidigt säljer en del av sina aktier till vd Jonas Tellander, styrelseordförande Rustan Panday samt ytterligare två personer. Med dagens kurs innebär det att de säljer aktier till ett värde av 17 miljoner kronor. Morten Strunge, grundare av Mofibo, är dock kvar med ägande i bolaget efter försäljningen, enligt Storytel. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.