Bästsäljare år 2025

 Jan Guillous Men inte om det gäller din dator (hårdkokt skildring om skillnaden mellan Pirat och »pirat«), Jens Lapidus Aldrig följa upp (förlagsthriller om vådan av att producera en spänningsroma...

Publicerad

 Jan Guillous Men inte om det gäller din dator (hårdkokt skildring om skillnaden mellan Pirat och »pirat«), Jens Lapidus Aldrig följa upp (förlagsthriller om vådan av att producera en spänningsroman om året) och Åsa Larssons Till dess din försäljning upphör (om långsiktighet och vänskapsband i förlagsvärlden). Kalla Kulors Hans-Olov Öberg har sett tio-i-topp för 2025 i sin kristallkula.

 
Tio-i-topp för år 2025:
 
1. Jan Guillou – Men inte om det gäller din dator. Hårdkokt skildring om skillnaden mellan Pirat och ”pirat”.

2. Jens Lapidus – Aldrig följa upp. Förlagsthriller om vådan av att producera en spänningsroman om året.

3. Åsa Larsson – Till dess din försäljning upphör. Om långsiktighet och vänskapsband i förlagsvärlden.

4. Maria Sveland – Bittertwittran. En serie ilskna påhopp om 140 nedslag inklusive blanksteg (utkommer även för iPhone, brödrost, duschkabin och snellmoj).

5. Liza Marklund – En plats på stortavlan. Marknadsstrategier för författare i behov av egoboost.

6. Blue Publishing – Sanningen om Harry Potter. Alltihop var bara en bluff. Ingen av de beskrivna trollformlerna, till exempel Illuminati Publisher – fungerar!

7. Caroline Engvall – 14 tår till salu. Ännu en sann historia om ett skakande levnadsöde – flickan som föddes med sju tår på varje fot.

8. Dan Brown – Dalecarliakoden. I jakten efter intressanta lokalhistorier att skamlöst exploatera har symboltolkaren nu hittat dolda budskap i en kurbitsmålning utanför Gustafs som bevisar att även Gustav Vasa var son till en snickare och en jungfru. Försäljningen av Gustafskorv ökar brutalt efter produktplacering i filmen.

9. Bokmässan Förlag – Det finns en plats på Park Avenyn för Kvinnor som vill snacka skit om varandra. En nyckelroman om snicksnacket och prasslet på branschens stora firmafest.

10. Fredrik Colting – Män som hatar kvinnor, del 2. Efter succén med Emil i Lönneberga på torken och Sagan om ringen del 4 ger sig vår mest folkkäre fortsättningsförfattare på ett stort författarnamn till.
 
nils svensson
Powered by Labrador CMS