Författare för Filippinerna

För att hjälpa de nödställda på Filippinerna auktionerar författaren Dag Öhrlund ut originalmanuset till sin kommande bok. Nu uppmanar han fler att göra detsamma.

Publicerad

För att hjälpa de nödställda på Filippinerna auktionerar författaren Dag Öhrlund ut originalmanuset till sin kommande bok.
Nu uppmanar han fler att göra detsamma.

Kära författar-, förläggar- och bokhandlarvänner!

I går kväll startade jag på flera Facebooksidor en auktion i vilken jag bjuder ut originalmanuset till min kommande roman Besökaren, till förmån för de lidande på Filippinerna.

Det första budet var på 400 kronor men redan efter några timmar var summan uppe i 7 500 kronor och jag hoppas förstås att den ska stiga innan jag stänger auktionen på fredag.

Praktiskt fungerar det så, att den vinnande budgivaren betalar in beloppet till en organisation som sänder hjälp till Filippinerna nu, och därefter sänder mig ett kvitto på inbetalningen. Förlaget Bokfabriken har gett sitt tillstånd till att jag sänder manuset till vinnaren i mars 2014, en månad innan boken kommer ut (tack, förläggaren!).

Manuset – en rejäl pappersbunt med kaffefläckar, redaktörens strykningar och post it-lappar – avslöjar vartenda misstag jag begått under skrivandet. Pinsamt? Inte om tusenlappar kan hjälpa förtvivlade människor som mist sina barn, föräldrar eller släktingar. Som inte har mat för dagen och inget hopp.

Med detta vill jag bjuda in såväl författarkollegor som övriga i bokbranschen att starta auktioner eller andra evenemang för att samla pengar till hjälp åt offren på Filippinerna. Förödelsen, tragiken och lidandet är så stort att vi inte kan förstå.

Men vi kan hjälpa. Nu.

Och det där manuset jag auktionerar ut skulle annars ha hamnat i papperskorgen när jag redigerat klart.

Bästa hälsningar,

Dag Öhrlund

Författare

Powered by Labrador CMS