Nu är det allvar

Efter flera år med Svensk Bokhandel på nätet och åtminstone ett par totala omgörningar så känns det som att vi nu på allvar går in i den digitala tidsåldern. Måndagen den 16 april lanserades SvB.se i lite nya kläder

Publicerad

Efter flera år med Svensk Bokhandel på nätet och åtminstone ett par totala omgörningar så känns det som att vi nu på allvar går in i den digitala tidsåldern.

Måndagen den 16 april lanserades SvB.se i lite nya kläder.

Viktigast är att vår nyanställda webbreporter Kristin Cooper från och med nu kommer att förse er med nyheter och notiser mer regelbundet.

Dessutom gör vi det möjligt för dig som läsare att direkt reagera på det du läst. Oavsett om det är våra nyheter, vad du tycker om tidningen och vårt arbete eller vad jag skriver i den här spalten. Här tänker jag, som chefredaktör, gå in och kommentera direkt när det händer saker av intresse i bokbranschen.

Vi kommer att övervaka inläggen så som det ankommer en journalistisk produkt men, bortsett från de fåtal regler vi satt upp och som du kan läsa om när du klickar på kommentera-knappen, så blir det fritt fram.

****************

Så det är väl lika bra att direkt ta tjuren vid hornen och berätta om en inte alltför trevlig tabbe jag gjorde i ledaren i det senaste numret av tidningen.

I den tar jag upp studentsajten Lycknis som bland annat säljer studentlitteratur på nätet. Jag skriver bland annat om hur man driver "Lycknis på ett lite sjaskigt sätt." Efter den skrivningen gör jag ett fel och påstår att Harald Ullman, vd på Lycknis, har sagt att Kraft & Kulturs vd Boris Benulic äger en del av Lycknis.

Det gör han inte och det skriver vi heller inte på nyhetsplats. Där är vi korrekta och skriver att det är Kraft & Kultur själva som äger en del av Lycknis.

Så jag slarvade med fakta trots att jag satt med artiklarna framför mig. Stor sak? Ja. Boris Benulic anser det och kräver en rättelse. Det får han här för rätt ska vara rätt. Han ska också få en rättelse i nästa nummer av papperstidningen.

Men den informationen förändrar inget av det vi skriver om Lycknis och Kraft & Kultur i senaste numret. Här kan du läsa min ledare i frågan samt artikeln om Lycknis och intervjun med Harald Ullman. Normalt lägger vi ut ett nytt nummer av tidningen på nätet tre veckor efter utgivningsdagen. Men med tanke på omständigheterna så får du chansen att läsa dem här direkt även om du inte prenumererar på papperstidningen.

****************

När jag skriver det här sitter jag i ett sommarvarmt London och väntar på att London Book Fair ska sätta igång. Våra rapporter därifrån får du under veckan.

Powered by Labrador CMS