Tillbaka

Dear Jeff Bezos

2014-02-03
Käre Jeff Bezos, Ursäkta att jag besvärar dig, men för två år sedan skickade jag ett mejl med frågor till din pr-avdelning. Jag har fortfarande inte fått svar. Jag arbetade med ett report...

Käre Jeff Bezos,

Ursäkta att jag besvärar dig, men för två år sedan skickade jag ett mejl med frågor till din pr-avdelning. Jag har fortfarande inte fått svar.

Jag arbetade med ett reportage om Amazon för branschtidningen Svensk Bokhandel och behövde upplysningar. Men kanske hade jag för många frågor?

Nu jobbar jag med ett nytt reportage men den här gången har jag bara tre frågor:

1. Kommer Amazon starta i Sverige?

2. När?

3. Vilka varor kommer ni att sälja förutom böcker och e-böcker?

 

Bästa hälsningar,

Lars Schmidt

 

Det här mejlet skickade jag efter att ha läst Brad Stones The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon (obligatorisk läsning för alla som vill försöka förstå hur Jeff Bezos lägger världen under sig).

Meningen som triggade iväg mitt mejl var att författaren påstår att Jeff Bezos, med adressen jeff@amazon.com, alltid svarar på mejl.

Mina försök att nå pr-kontoret för två år sedan,  jag inte bara mejlade utan  ringde också vid alla upptänkliga tider på dygnet, har inte lämnat mig någon ro.

Inte nog med att pr-folket i Seattle gjorde reportaget sämre genom att tiga, de fick mig att känna mig som en liten obetydlig reporter på en liten obetydlig branschtidning i ett litet obetydligt land.

Skulle Jeff hjälpa mig nu?

Dagen efter kommer svar. Inte från honom själv utan underhuggaren Ty Rogers. Frågan är: Blev jag något klokare?

 

Hej Lars,

Jag jobbar i Amazons pr-team och jag ber om ursäkt om du försökt få tag på oss tidigare och inte fått något svar - du kan alltid nå oss på amazon-pr@amazon.com.

Som svar på dina frågor, så har vi inte gjort några tillkännagivanden avseende planer för Sverige.

Hälsn,

Ty