Tillbaka

GÄSTBLOGG: 300 ansökningar – bra för boken

2016-05-24

Volantes grundare och förlagschef Tobias Nielsén svarar på jobbansökningar och slås samtidigt av hur stark bokens ställning är bland många i 20- och 30-årsåldern.

Två slutsatser drar jag.

 Jag har just svarat på alla ansökningarna som vi fick för vår nya redaktörstjänst. Det blev många svar – vi hade nästan tre hundra personer som sökte jobbet. Bara under kvällen på sista ansökningsdagen kom femtio ansökningar.

 Det kändes som en hederssak att svara ordentligt. Jag har inte sökt många jobb, och inget på tjugo år, men jag förstår vilket arbete som ligger bakom en ansökan.

 Och jag kände mig verkligen hedrad av att så många – och så många riktigt duktiga personer – vill jobba på Volante, som i ett större perspektiv verkligen är ett småföretag.

 Det är den första slutsatsen. Att vi efter några års hårt jobb har nått en position som gör att många vill söka sig hit. Skål för det, faktiskt.

 Den andra slutsatsen handlar om att kärleken till boken, och hantverket för att ta fram den, är mycket stor hos många. Jag tänker att det säger något om att bokens ställning är djupt förankrad även hos många i 20- och 30-årsåldern.

 Solen skiner i dag. Det känns ljust på många sätt.