Tillbaka

GÄSTBLOGG: HarperCollins UK till mässan

2017-05-05
Fantastikgränd
Foto: Alexander Lagergren

I höstas kom HarperCollins UK för första gången till Sverige med sin turné Big Book Bonanza, riktad mot bokhandlare. I år hålls eventet på Bokmässan.

Sverige brukar toppa listan över de länder som talar bäst engelska som andraspråk. Många läser litteratur direkt på engelska, speciellt fantasy och sci-fi där översättningarna är färre. Det är också tre brittiska författare inom dessa genrer som HarperCollins UK tar med till Göteborg på den årliga internationella bokturné Big Book Bonanza.

Förutom det slutna eventet för bokhandlare kommer de att arrangera ett seminarium med de inbjudna författarna, lett av förläggaren Natasha Bardon från fantasy-imprintet Harper Voyager. Samtalet handlar om den viktiga roll hängivna bokhandlare spelar för att deras böcker hamnar i läsarnas händer.

Idén att bjuda in HarperCollins UK kom till oss via SF-bokhandeln och vår satsning Fantastikgränd, som samlar förlag inom fantastik-området på samma mässyta.

Jag håller också på att dra i lite olika trådar för att få hit HarperCollins brittiska vd Charlie Redmayne till ett seminarium om internationell förlagsbransch inom ramen för Mediedagarna i Göteborg, som i år hålls i anslutning till mässan den 27-28 september. Om jag lyckas eller inte kan ni läsa när programmen släpps om tre veckor!