Tillbaka

GÄSTBLOGG: Ja, visst går det!

2016-06-13

Vi får ofta frågan, och då gärna med en något bekymrad ton: ”Går det verkligen att driva bokhandel i dag? Och i Eksjö som är en så liten stad…”. 

Vi vet att de som frågar gör det utifrån all välvilja men det kan ibland vara ganska tröttsamt då det är förutsatt att vara näst intill omöjligt. Visst har vi, precis som många andra, haft ett par kämpiga år rent ekonomiskt men vi har alltid haft en tilltro till den fysiska bokens överlevnad, vår egen kompetens, vi alla har ett stort läsintresse, samt till våra fantastiska kunder.

I svårare tider gäller det att vara kreativ och hitta andra sätt att nå kunderna och skapa mervärde för dem. Vi kommer i stort sett aldrig kunna konkurrera med nätbokhandlarna när det handlar prissättning men vi kan erbjuda något annat, den personliga servicen, roliga evenemang, signeringar och det faktum att vi verkligen kan vårt sortiment. Utöver detta så har vi otroligt roligt tillsammans vilket jag tror märks och gör bokhandeln till en mysig plats att vara på.

Att vi dessutom driver vår verksamhet i en liten stad är absolut ingen nackdel. Detta innebär att vi känner våra kunder och vet vad de tycker om att läsa. Eksjöborna är otroligt stolta över sin bokhandel och är därför måna om att vi ska få finnas kvar. Vi är vänner med våra kunder och det är något som är svårt att få till i en stor stad då man är mycket mer anonym. Även om vi finns i Eksjö så gör inte alltid våra kunder det. Härifrån skickas beställningar till allt från Härnösand till Chicago!

Så vårt svar till alla som undrar är: Självklart går det att driva bokhandel i dag. Det kan till och med gå så bra att man får pris och blir Årets Butik i Sverige 2016, det ni!