Tillbaka

GÄSTBLOGG: Köp mer pepparkakor!

2016-12-06
Foto: Privat

Vi har brädspel nästan upp till taket i skyltfönstren, och ett tillfälligt extra boklager i vår Tardis. Vi tror att vi kanske är redo för julhandeln.

Att planera inför julhandeln är alltid spännande - som i “May you live in interesting times”. Har vi tillräckligt med böcker? Har vi för många böcker? Har vi tillräckligt med extrapersonal och är de här på rätt dagar? Har vi tillräckligt med pepparkakor att bjuda kunderna på? Hur lång tid tar det att bygga ett snölandskap från Star Wars till julskyltningen?

I år är det mer spännande än någonsin. I maj flyttade vi till en ny, dubbelt så stor butik, på ojämförligen bättre läge. Sedan dess kan vi säga att det har gått aningen över förväntan. Vi har ökat omsättningen med 75 procent. Antalet handlande kunder har i perioder varit dubbelt så många, och jag skulle höfta att mängden personer inne i butiken kan ha varit tredubbelt. Nya kunder hittar oss i princip varje dag.

Hur planerar man en julhandel under de här förutsättningarna? Det finns egentligen bara ett sätt: Hela besättningen opp i riggen! Take us to warp speed. Slå på den Oändliga Osannolikhetsdriften. Köp mer pepparkakor. Köp in böcker och spel med målet att sälja dubbelt så mycket som i fjol. Dags att se vad the fastest hunk of junk in the galaxy kan göra.