Tillbaka

GÄSTBLOGG: Måndagsmorgon och supertisdag

2016-02-29
Ola Kjelbye
Anna Danielsson Levin till vänster i bild.

Förmiddagens att-göra-lista: Rec.ex.utskick, trailerproduktion, e-boksdistribution och rea 2017. Och jag hade tänkt skriva ett inlägg om någonting av detta, i alla fall något bokbranschrelaterat som står på veckans agenda. 

Men hörrni, i morgon är det Super Tuesday i USA. I morgon ska en stor del av USA:s delstater hålla primärval för att ta fram kandidaterna till presidentposten. Och republikanen Donald Trump leder stort i opinionsmätningarna. Det är helt sjukt. DET ÄR HELT SJUKT.

Jag hade i förra veckan ett uppstartsmöte med en ny författare hos Lilla Piratförlaget, där vi pratade igenom allt som hör till ett boksläpp. Införsäljning, marknadsföring, pr etcetera. Vi avslutade med en Q and A, typ: Var är du född och uppvuxen? Familj? Jobb? Studier? Hobbies och intressen? Sånt. Frågade henne också om hon är aktiv i sociala medier och hon svarade att hon höll sig utanför det. För att man blir så himla ledsen av all skit i världen.

Jag jobbar en hel del med det som vi kallar för sociala medier. Jag tycker att det är intressant att se hur medialandskapet överlag har förändrats. Nya vanor skapar nya beteenden. Sociala medier är media.

Jag kanske gör ett blogginlägg om det här på SvB någon dag. Men just nu känner jag lite som vår nya författare. Man blir så himla ledsen av all skit i världen. Så jag stänger ner mina sociala medier en stund och börjar jobba med mitt rec.ex.utskick eller något annat konkret från min att-göra-lista.

Vi hörs lite senare. I de sociala medierna.