Tillbaka

GÄSTBLOGG: Tips till alla boksorterare

2016-11-30
Foto: Sandra Löv

Trots att jag numera jobbar med berättelser direkt för ljud och alltså lyssnar mer än jag läser så har jag inte slutat att köpa pappersböcker. 

Och trots ständiga utrensningsförsök är alla bokhyllor proppfulla och då blir det så att huset översvämmas av bokhögar. Därför platsbyggde jag nyligen en jättestor bokhylla och då föll jag för pressen att sortera mina böcker i bokstavsordning. Skönlitteratur för sig och fakta för sig. (Musikböcker och graphic novels fick en egen men osorterad avdelning.)

Sorteringen tog tre månader och var bland det dummaste jag gjort. För vad gör jag nu med alla nya böcker? Det blir ett evigt flyttande av böcker varje gång jag kommer hem med en ny bok. Så nu växer bokhögarna igen.

Men jag har faktiskt ett bra tips att dela med mig av. Mina två Billybokhyllor, fyllda av pocketböcker, har fått dörrar och klätts med råspont som jag målat i samma färg som väggen.  Det är snyggt och håller dammet borta. Och inga böcker är sorterade men däremot ligger de ner så det är väldigt lätt att läsa ryggarna. Så mycket bättre än att ägna tid åt att sortera.