Tillbaka

Hur ta sig till London?

2010-04-16
Utsikterna att ta sig till bokmässan i London verkar mörkna timme för timme allt eftersom vulkanaskan breder ut sig. Jag håller hårt i min flygbiljett till i morgon eftermiddag, efter några trös...

Utsikterna att ta sig till bokmässan i London verkar mörkna timme för timme allt eftersom vulkanaskan breder ut sig. Jag håller hårt i min flygbiljett till i morgon eftermiddag, efter några tröstlösa försök att boka om den till söndag. Min första Londonmässa, så det känns jädrigt surt. Ändå är jag inte värst drabbad. Londonmässan riskerar att förlora en stor del av sina utländska besökare. The Bookseller rapporterar att det som såg ut att bli den mest hektiska Londonmässan hittills riskerar att bli en mycket stillsam sådan. Över hälften av besökarna är internationella flygresenärer. Det är osäkert hur många av de 300 amerikanska besökarna som lyckas ta sig dit, och frågan är hur mycket det blir av Sydafrika-fokuset när många av deltagarna är strandsatta i sitt hemland.

Jag pratade med en Bonnierförläggare som skulle ha åkt igår, men som lyckats boka om biljetterna till på söndag. ”Jäkligt tråkigt, men jag utgår från att vi kan åka på söndag”, sa han och berättade om finländska förläggare som tvingats ställa in sina resor.

Flygtrafiken till Storbritannien är stoppad minst till klockan ett i natt och det är bara att hoppas att askmolnet flyttar på sig under helgen.

Oavsett hur det går med mitt flyg så kommer SvB trots allt att bevaka mässan. Lasse Winkler slängde sig på ett tåg direkt när hans flyg ställdes in i går och han närmar sig nu Engelska kanalen. The Bookseller rapporterar om hans vedermödor här.